Hamburger Franzbrötchen goes Copenhagen

Dear Friend,

Flyer final Englisch Front Cover

we have not met yet but things can always change.

You can either come to Hamburg/Germany and visit our beautiful hanseatic city, or we might meet at the “Soundkuchen with JOCO” event,  in Copenhagen, wich will happen on the 19.09.15 at Kongens Nytorv / time: 2 pm.
PS, “Soundkuchen” is an event wich has been created by Superbude Hotel & Hostel Hamburg, to entertain guests and visitors. The concept is easy – we book bands that will play for you for free and all you have to do is: bring a peace of cake as entrance fee. All the cakes will be served while listening.
If you want to win a trip to Hamburg, with free accommodation in one of our Superbude Hotels, simply join the concert and bring a peace of homemade cake. The most creative cake will win. Winners will be announced at the concert!
See ya! Yours *Superbude

Recipe for Franzbrötchen (small, sweet pastries)
Yeast dough:
250 ml milk
70 g butter
500 g wheat flour
1 packet of dried yeast
70 g sugar
2 tsp vanilla sugar
1 egg
1 pinch of salt

Heat the milk and melt the butter in a small pan. Carefully mix the flour and yeast in a bowl. Add the remaining ingredients, together with the warm milk-butter mixture, and work into a smooth dough. Cover the dough and leave to prove in a warm place, until it has visibly increased in size. Meanwhile, line a baking tray with baking paper and pre-heat the oven (traditional oven: around 180°C, convection oven: around 160°C).
Filling:
100 g softened butter
100 g sugar
3 level teaspoons of ground cinnamon

Throughly mix the butter, sugar and cinnamon. Briefly knead the dough once more on a lightly floured surface and roll out to form a rectangle (around 70 x 25 cm). Evenly sprinkle the cinnamon mixture over this and roll up tightly, starting with one of the long sides. Cut the roll into around 12 equal slices. Place these on the baking tray, elongated side down. Press down on the narrow edge with the handle of a wooden spoon, so that the rolled-up sides are pointing upwards. Leave the pastries to prove for another 10 minutes.
Brush the pastries with a little milk and bake for around 20 minutes on the middle shelf.

Franzbrtchen

Kære venVi har ikke mødt hinanden endnu, men tingene kan altid ændre sig. Du kan enten komme til Hamborg i Tyskland og besøge vores skønne hansestad, eller vi kan mødes ved “Soundkuchen til JOCO”-eventen i København. Den finder sted den 19. september 2015 på Kongens Nytorv kl.: 2 pm.
PS: “Soundkuchen” er en event skabt af Superbude Hotel & Hostel Hamborg med det formål at underholde gæster og besøgende. Konceptet er enkelt – vi booker bands, som optræder gratis for dig. Det eneste, som du skal gøre, er at medbringe et stykke kage som entregebyr. Alle kagerne serveres, mens musikken nydes.
Hvis du gerne vil vinde en rejse til Hamborg med fri indkvartering på ét af vores Superbude hoteller skal du ganske enkelt bare komme til koncerten og medbringe et stykke hjemmebagt kage. Den mest kreative kage vinder. Vinderne bekendtgøres under koncerten!
Vi ses! Venlig hilsen *Superbude

Opskrift på giffler
Dej:
250 ml mælk
70 g smør
500 g hvedemel
1 pakke tørgær
70 g sukker
2 teskefulde vaniljesukker
1 æg
1 knivspids salt

Opvarm mælk i en lille gryde, og smelt smørret deri. Bland omhyggeligt mel og tørgær i en røreskål. Tilsæt de øvrige ingredienser samt den varme mælk/smørblanding, og forarbejd dem til en glat dej. Lad dejen stå tildækket et varmt sted, indtil den er synligt hævet. Imens: Læg bagepapir på en bageplade. Forvarm ovnen (over-/undervarme: ca. 180 °C, varm luft: ca. 160 °C).
Fyld:
100 g blødt smør
100 g sukker
3 strøgne teskefulde malet kanel

Rør smøret godt sammen med sukker og kanel. Ælt kortvarigt dejen igennem endnu en gang på et bord med mel på, og rul dejen ud til en firkant (ca. 70 x 25 cm). Jævn massen ud på dejen, og rul dejen stramt sammen fra den lange side. Skær rullen op i ca. 12 lige store stykker. Placer disse stykker på bagepladen med den aflange side nedad. Pres ovenfra på den smalle kant med skaftet på en træske, så de sammenrullede sider peger opad. Lad gifflerne stå i endnu 10 minutter.
Pensl gifflerne med en smule mælk, og bag dem så. Bagetid: Ca. 20 minutter i midten af ovnen.

*in love with Hamburg * yours Superbude

PS: nächste Woche stellen wir Euch unseren September-Aufstrich vor!

0 Kommentare zu “Hamburger Franzbrötchen goes Copenhagen

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.